Αφιερωμα στην Jupiler Pro League '14-'15 : Οστάνδη

Συνεχιζεται το αφιερωμα στις ομαδες της φετινης Jupiler Pro League. Η ομαδα που μπαινει στο μικροσκοπιο μας σήμερα είναι η Οστάνδη.


Σχεδόν όλοι (αν όχι όλοι), είχαν την Οστάνδη ξεγραμμένη και την θεωρούσαν το πρώτο φαβορι για πτώση στην δευτερη κατηγορία, πριν ακομα ξεκινησει το πρωτάθλημα. Τελικά η Οστάνδη ήταν η εκπληξη του περσινου πρωταθλήματος, όχι μονο αποφευγοντας τον υποβιβασμο, αλλα φτάνοντας και μια ανασα πριν την εξοδο στο Europa League μεσω της διαδικασίας των playoff μιας και αναδειχτηκε νικητρια των Playoff II και αμα είχε το δικαιωμα συμμετοχης (δεν είχε την αδεια της UEFA), θα αγωνιζόνταν με την 5η ομαδα των Play off I για μια θεση στο φετινο Europa League. Eπίσης εφτασε και μια ανασα πριν τον τελικο του Βελγικου κυπελλου αλλα αποκλειστηκε στα πεναλτι απο την μετεπειτα κατοχό του, Λοκερεν. Η ξεγραμμενη Οστάνδη!!

Ο μεγαλομετοχος της ομαδας, Marc Coucke
Χαρη στην οικομικη στηριξη του μεγαλομετοχου Marc Coucke, η Οστανδη καταφερε και προσπερασε ομαδες με μεγαλυτερη ιστορια αλλα και καλυτερο ρόστερ περσυ και το ιδιο θελει να επαναλάβει και φετος. Οι δανεικοι περσυ απο την Αντερλεχτ Fernando Canesin (μεσος) και Jordan Lukaku (αριστερο μπακ και αδερφος του Romelu Lukaku της Εβερτον), αφου εντυπωσίασαν, ηρθαν με κανονικη μεταγραφη μιας και δεν χωρουσαν στο ροστερ της Αντερλεχτ. Ενω αποκτηθηκαν και οι εμπειροι  Carl Hoefkens (36χρονος αμυντικος με 13 συμμετοχες με την φανελα της Λιρς) και  Bjorn Ruytinx (35χρονος επιθετικος με 33 συμμετοχες και 12 γκολ περσυ με την φανελα της Λεουβεν). Προσθεστε σ' αυτους και τον 34χρονο επιθετικο Elimane Coulibaly (10 γκολ σε 33 συμμετοχες με την φανελα της Γανδης περσυ) καθως και τον 20χρονο Κοστα Ρικανο  εξτρεμ John Jairo Ruiz, του οποιου τα δικαιωματα εχει η Λιλ και ο οποιος ηρθε στην ομαδα δανεικος. Το γεγονος ότι ο μεγαλομετοχος της ομαδας Marc Coucke εχει μπει σαν σπόνσορας μεσω της εταιριας του στην Λιλ, μπορει να σημαινει ότι ο John Jairo Ruiz μπορει να μην είναι η μοναδικη αφιξη από την ομαδα της Λιλ.

H Oστανδη της σεζόν 2014-15
Συνήθως οι ομαδες που ανεβαινουν απο την δευτερη εθνική τα πάνε καλα την πρώτη σεζόν και την πατανε την δευτερη, αλλα στην Οστανδη εχουν γίνει όλες οι απαραιτητες κινησεις για να αποφευχθει αυτο και η ομαδα να παραμεινει για πολλα χρονια στην Pro League. Aν μπορεσουν να επαναλάβουν την πορεια της περσινης σεζόν τότε εννοειται πως θα μπορει να θεωρηθει και αυτη η σεζόν σαν επιτυχημενη.

Προβλεψη του Blog: Πιθανη καταταξη: 10η με 13η θεση
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου