Αφιερωμα στην Jupiler Pro League '14-'15 : Κορτράικ

Συνεχιζεται το αφιερωμα στις ομαδες της φετινης Jupiler Pro League. Η ομαδα που εξεταζουμε σήμερα είναι η Κορτράικ.

Μετα την φυγή του Vanhaezebrouck για την Γανδη, όλοι πιστευουν οτι η Κόρτράικ φέτος δυσκολα θα επαναλαβει την πολύ καλη πορρεια που πραγματοποιησε πέρσυ και η οποια την εφερε στην 8η θεση του πρωταθλήματος. Η διοικηση έκανε ότι καλυτερο μπορουσε να κάνει για να διατηρησει το σωστο κλίμα στις ταξεις των ποδοσφαιριστων, δίνοντας τα ηνια στο Νο2 της περσινης ομαδας στον βοηθο προπονητη του Vanhaezebrouck τον Yves Vanderhaeghe, ο οποιος ξερει την ομαδα απ'εξω και ανακατωτα, αν και ήταν λίγο διστακτικη αρχικα φοβουμενη την απειρια του νεου προπονητη.  


Αρκετοι ποδοσφαιριστες με κυριοτερους τους Mustapha Oussalah (32χρονος αριστερος μπακ με 38 συμμετοχες - 1 γκολ και 2 ασσιστ περσυ) και τον  Benito Raman (19χρονος εξτρεμ με 35 συμμετοχες 5 γκολ και 6 ασσιστ περσυ, δανεικος απο την Γανδη), ακολουθησαν τον προπονητης τους στη νεα του ομαδα, αλλα ο κύριος κορμός της Κορτράικ εχει παραμεινει. Oι μονες αξιας αναφορας προσθήκες της ομαδας είναι αυτη του Σερβου επιθετικου  Adam Marusic, του Γαλλου αμυντικου της Νιμ  Benoit Poulain καθως και του νεαρου τερματοφυλακα  Laurent Henkinet, ο οποιος δεν μπορεσε να βρει χρονο συμμετοχης στην Στανταρ Λιεγης και ήρθε στην Κορτράικ σαν δευτερος τερματοφυλακας πίσω από τον βασικο Darren Keet.

Η Κορτράικ φαινεται ικανη να τερματισει στις μεσαιες θεσεις του πρωταθλήματος, διχως να μπορει να κανει το παραπανω βημα για να διεκδικησει την εξοδο στις ευρωπαικες διοργανωσεις αλλα και χωρις βεβαιως να κινδυνευει η παραμονη της στην κατηγορια. Θα είναι ενδιαφερον να δουμε πως θα προσπαθησει να διαχειριστει το υλικο της ομαδας ο  Vanderhaeghe, αν και το πιο πιθανο είναι να ακολουθησει την φόρμουλα της περσινης σεζόν με τους Ivan Santini και Stijn De Smet να αποτελουν τους πυλωνες της επιθετικης γραμμης της Κορτράικ. 


Η Κορτράικ της σεζόν 2014-15

To εργο του Vanderhaeghe ξεκίνησε με 4 δυσκολα ματς καθως στις 4 πρωτες αγωνιστικες επρεπε να αντιμετωπίσει εντος εδρας τις Στανταρ Λιεγης και Γκενκ και εκτος εδρας τις Ζουλτε Βαρεγκεμ και Μαλίν, παρ'ολα αυτα η Κορτράικ πραγματοποιησε 1 νικη (0-1 μεσα στην Μαλιν), 1 ισοπαλία (1-1 με την Γκενκ) και 2 ηττες (2-0 μεσα στην Ζουλτε και 2-3 εντος εδρας απο την Στανταρ σε ενα πολύ αδικο ματς που η Κορτράικ αξιζε σίγουρα κατι παραπάνω μιας και ήταν αυτη που είχε το πάνω χέρι). 

Προβλεψη του Blog: Πιθανη καταταξη: 9η με 12η θεση

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου