Αφιερωμα στην Jupiler Pro League '14-'15 : Ρασινγκ Γκενκ

Συνεχίζεται το αφιερωμα στις ομαδες της Jupiler Pro League για την αγωνιστικη περιοδο 2014-15. Σημερινος σταθμός η Ρασίνγκ Γκενκ


  • Γκενκ - Ο δυσκολος δρομος της επιστροφής στις επιτυχίες
Η Ρασίνγκ Γκενκ δεν τα κατάφερε πέρσυ τερματίζοντας στην τελευταια θεση των playoff I και επομένως φέτος δεν θα συμμετεχει στις Ευρωπαϊκες διοργανώσεις. Και σαν να μην εφτανε αυτό ήρθε και η ηττα της πρωτης αγωνιστικής από την Μαλίν εκτος εδρας με 3-1 για να απολυθεί ο μεχρι πρότινως προπονητης Εμιλιο Φερερα. Στα ονοματα που εχουν ακουστει για την αντικατασταση του βρισκονται οι γνωστοι μας απο την θητεια τους στην Ελλάδα, Φερναντο Σαντος και Χούουμπ Στεφενς καθώς και ο Κριστοφ Νταουμ. 

Στα μεταγραφικα τώρα αναταραχή υπαρχει σχετικά με το μελλον του πληθωρικου επιθετικου και αρχηγου της ομαδας Jelle Vossen (52 συμμετοχες -19 γκολ - 9 ασσιστ περσυ ενω εχει και 12 συμμετοχες και 2 γκολ με την φανελα της εθνικης ομαδας). O 25χρονος Vossen ο οποιος υπήρξε μέλος της ομαδας της Γκενκ που σήκωσε το πρωτάθλημα Βελγίου το 2011, ειδε τους συμπαιχτες του Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne και Chris Mavinga να φευγουν από την Γκενκ και να διαπρεπουν στο εξωτερικό αλλα είδε και την περιπτωση του Marvin Ogunjimi του οποιου η καριερα μετα την φυγη του από την Γκενκ, πήρε την κατιουσα. Το πιο πρόσφατο παραδειγμα συμπαικτη του που εφυγε από την Γκενκ και τα πήγε πολύ καλα είναι το παραδειγμα του "χωριατη" Christian Benteke ο οποιος είχε μια καταπληκτικη χρονια περσυ με την φανελα της Αστον Βιλα.   

H φυγη του αρχηγου Jelle Vossen θα σημαινει και το τελος
εποχης της ομαδας που το '11 κατεκτησε το πρωταθλημα Βελγιου
Ο Vossen θεωρεί ότι ηρθε η σειρα να δοκιμασει τις δυναμεις και εκτος Βελγίου μετα από 7 χρόνια προσφορας στον συλλογο της Γκενκ και στην ομαδα δεν εχουν την προθεση να του σταθουν εμποδιο στην καριερα του αρκει βεβαια να ερθει μια ικανοποιητικη πρόταση, αν και η ομαδα δεν εχει οικονομικο πρόβλημα. Η αναχωρηση του αρχηγου θα σημάνει και το τέλος μια εποχής και είναι ξεκαθαρο ότι ο νεος προπονητης θα πρεπει να δουλεψει αρκετα ετσι ωστε να ξαναβαλει της Γκενκ στο παιχνιδι της διεκδικησης τίτλων. Το μονο σίγουρο είναι ότι πλέον η Ρασινγκ Γκενκ βρισκεται πλέον σε μεταβατικο σταδιο.


Η αναπόφευκτη φυγη του Vossen ισως να δωσει την ευκαιρια στο ζευγαρι του στην επίθεση τον 27χρονο Ilombe Mboyo (και αυτος διεθνης με την εθνικη ομαδα του Βελγιου, 2 συμμετοχες - 0 γκολ) ο οπιος ειχε μια απογοητευτικη σεζον περσυ (31 συμμετοχες - 5 γκολ -6 ασσιστ) και δεν δικαιολογησε τα 4,5 εκατομυρια ευρω που δαπανηθηκαν για την αποκτηση του. Ο  Mboyo θα πρεπει να αποτελεσει το σωστο πρότυπο για τον 18χρονο Siebe Schrijvers ο οποιος εκανε το ντεμπουτο του περσυ στην ομαδα (18 συμμετοχες - 2 γκολ - 1 ασσιστ) και εχει δειξει πολύ καλα δειγματα γραφης. Η ομαδα απέκτησε φετος τον 18χρονο Γεωργιανο επιθετικο Luka Zarandia και τον 19χρονο Σερβο αμυντικο μεσο Sergej Milinkovic-Savic αλλα θα χρειαστουν καποιο διαστημα προσαρμογης στη νεα τους ομαδα.

Στη Ναπολι θα αγωνιζεται φετος ο θηριωδης
Κalidou Koulibaly
Το μεγαλυτερο κενό όμως στην ομαδα το αφησε η αναχώρηση του 23χρονου κεντρικου αμυντικου Kalidou Koulibaly ο οποιος πήγε στη Ναπολη εναντι ενος ποσου κοντα στα 10 εκατομυρια ευρώ. Ο θηριωδης αμυντικος (1,95 υψος) ήταν αναμφιβολα ο καλυτερος αμυντικος του περσινου πρωταθλήματος και πλέον το κενο του καλουνται να το καλύψουν ο 23χρονος Κara (46 συμμετοχες - 2 γκολ -2 ασσιστ) και ο Jeroen Simayens (22 συμμετοχες - 1 ασσιστ) οι οποιοι με την εμπειρια τους απο την περσινη χρονια θα πρεπει να δουλεψουν σαν μεντορες για τον νεοαποκτηθέντα απο την Eupen 23χρονο Christian Kabasele. Στους νεοαποκτηθεντες να προσθεσουμε και την αποκτηση του 23χρονου τερματοφύλακα Marco Bizot o oποιος αποκτηθηκε απο την Γκρονιγκεν εναντι του ποσου των 1,32 εκατομυριου αγγλικων λιρών και αποτελεσει ενα καλο διδυμο τερματοφυλακων μαζί με τον Koteles

Tο ταλεντο στην Γκενκ δεν λειπει και ετσι μενει να παρακολουθησουμε την εξελιξη των φερελπιδων Pieter Gerkens (18 χρονων, αμυντικος μεσος), Sandy Walsh (19 χρονων, δεξι μπακ), Thomas Castagne (18 χρονων) και του  21χρονου δεξιου εξτρεμ Αyub Masika ο οποιος φετος προπονηθηκε για να αγωνιστει σαν δεξι μπακ, οι οποιοι καναν μια πολύ καλη προετοιμασια και εδειξαν καλα στοιχεια στα φιλικα προετοιμασιας που εδωσε η ομαδα.   


Το μονο που μενει είναι να δουμε ποιος θα είναι ο προπονητης φετος στην ομαδα. Τα ονοματα που ακουστηκαν για αντικαταστατες του Φερερα είναι πολύ δυνατα, λεφτα στα ταμεια του συλλόγου υπάρχουν και αναμενεται να αυξηθουν κι αλλο με την πωληση του Vossen, ταλεντο στην ομαδα υπάρχει. Ίσως η αποκτηση καποιων εμπειρων ποδοσφαιριστων να εδιναν το κατι παραπάνω στην ομαδα αλλα αυτο είναι κατι που θα το αποφασισει ο νεος προπονητης. Με το παρόν δυναμικο ομως η ομαδα της Γκενκ το μονο που μπορει να κανει θα είναι να παλεψει για την εξοδο στο Europa League. 

Προβλεψη του Blog: Πιθανη καταταξη: 5η με 7η θεση
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου