Αφιερωμα στην Jupiler Pro League '14-'15 : Αντερλεχτ

Aφιερωματων συνεχεια στο πρωταθλημα της Jupiler Pro League σήμερα μετα το χτεσινο αφιερωμα στην Στανταρ Λιεγης. Σήμερα στο μικροσκοπιο μας μπαίνει η περσινή πρωταθλήτρια Αντερλεχτ.






  •  
  • Aντερλεχτ. Το πρωτο φαβορι για τον τιτλο παρα το πολύ μικρο μεσο όρο ηλικιας των παιχτων της.
Τα 33 πρωταθλήματα Βελγιου που υπάρχουν στην τροπαιοθήκη του συλλόγου, την καθιστουν το πιο επιτυχημενο club της χώρας. Τα 3 συνεχόμενα μάλιστα, για πρώτη φορα μετα την εποχη του Johan Boskamp στα μεσα των '90s, επιβεβαιωνουν τον χαρακτηρισμο της κυριαρχης δυναμης αυτη την στιγμη στο Βελγικο ποδοσφαιρο.

Όταν προωθήθηκε απο βοηθος προπονητη σε πρωτο προπονητη, μετά την απόλυση του John Van de Brom, ο Besnik Hasi υπολείποταν μονο ενας αγωνας για την ολοκληρωση της κανονικής διαρκειας του πρωταθλήματος και η ομαδα βρισκόταν 12 βαθμους πίσω απο την πρωτοπόρο Στανταρ Λιεγης. Λίγο το παραδοξο σύστημα των playoff στο Βελγιο, λίγο το οτι ο Hasi εδωσε αλλον αερα στα αποδυτηρια της Αντερλεχτ και λίγο το οτι οι "μωβ" φορμαριστηκαν την πιο καταλληλη περιοδο είχε ως αποτελεσμα η Αντερλεχτ στο τελος των play off να πανηγυριζει ενα ανελπιστο πρωτάθλημα.

Με την φανελα της West Ham θα αγωνιζεται
του χρονου ο αμυντικος Cheikhou Kouyate
Οι παιχτες της ομαδας οπως είναι φυσικο, ειχαν στραμμένα πάνω τους τα βλέμματα όλων των μεγαλων club της ευρώπης και σαν επακόλουθο είχαμε και αρκετες αναχωρήσεις απο την ομαδα τν Βρυξελλών. Ετσι ο 24χρονος αμυντικος Cheikhou Kouyate (46 συμμετοχες - 1 γκολ -3 ασσιστ), κατα γενικη ομολογία ο καλυτερος αμυντικος του πρωταθλήματος του χρονου θα αγωνιζεται με τα χρωματα της Γουεστ χαμ εναντι του ποσου των 6,6 εκατομυριων λιρών. Ο 20χρονος βασικος δεξιος μεσοεπιθετικος Massimo Bruno (41 συμμετοχες - 15 γκολ - 9 ασσιστ) αγοραστηκε απο την Red Bull Salzburg με ενα ποσο κοντα στα 7 εκατομύρια ευρώ. Ο 25χρονος επιθετικος David Pollet (35 συμμετοχες -13 γκολ - 3 ασσιστ), θα αγωνιζεται του χρονου στην Γανδη εναντι του ποσου των 1,32 εκατομυριων λιρών. Ο 30 χρονος  δεξιος μπακ Guillaume Gillet (38 συμμετοχες - 4 γκολ - 6 ασσιστ) με πανω απο 300 συμμετοχες με την φανελα της Αντερλεχτ θα κάνει το πρωτο του βημα εκτος Βελγιου αγωνιζόμενος με τα χρωματα της Μπαστια σαν δανεικος.

Στις μεταγραφες που ήρθαν στην ομαδα τωρα, η Αντερλεχτ δεν εχει ξοδεψει ουτε cent καθως εχει ανακοινώσει μεχρι στιγμής μονο 2 μεταγραφες ελευθερων ποδοσφαιριστών του 27χρονου τερματοφύλακα Kundibana απο την Οστανδη (προοριζεται για 3ος τερματοφύλακας) και ενος 19χρονου Βραζιλιανου ονοματι Wigor που αποκτηθηκε απο την Capivariano Futball Club και αγωνιζεται στην θεση του αμυντικου μέσου. Επίσης εχουν προωθηθει στην πρωτη ομαδα 2-3 παιχτες από την 2η ομαδα ενω εχουν επιστρεψει απο τον δανεισμο τους σε αλλες ομαδες αλλοι τόσοι.

H αποκαλυψη της περσινης σεζόν, Yuri Tielemans
Η ομαδα δεν εχει ενισχυθει καθόλου μεταγραφικα μεχρι στιγμής παρόλα αυτα παραμένει το πρωτο φαβορί για το πρωτάθλημα καθώς εχει στις ταξεις της ορισμενα από τα καλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκου ποδοσφαιρου. Ο 17χρονος μεσος Yuri Tielemans εκανε το ξεπέταγμα πέρσυ οταν και προωθηθηκε απο την 2η ομαδα και μπορεσε οντας 16 χρονων να κανει 35 συμμετοχες, να σκοραρει 2 γκολ και να δωσει και 6 ασσιστ. Ξερετε πολλους 16χρονους να εχουν καταφερει κατι παραπλήσιο στην παρθενικη τους συμμετοχη σε επαγγελματικο επιπεδο; Ο 20χρονος μεσοεπιθετικος Dennis Praet θεωρειται απο πολλους το next best thing του Βελγιου στην θεση των μεσοεπιθετικών. Περσυ είχε 45 συμμετοχες με 5 γκολ και 9 ασσιστ. Φετος μαλλον θα τον δουμε στο αριστερο ακρο της μεσοεπιθετικης γραμμης να καλυπτει το κενο που αφησε η φυγη του Massimo Bruno στις θεσεις των εξτρεμ. Τα ταλέντα της ομαδας δεν τελειωνουν εδώ όμως. Στην αμυνα υπάρχει ο 19χρονος Chancel Mbemba ο οποιος πλεον παιρνει θεση βασικου μετα την φυγη του Κouyate, στο αριστερο ακρο της επιθεσης ο 19χρονος Γκανεζος Frank Acheampong, στα δεξια ο 19χρονος Andy Najar o oποιος συμμετειχε και στο μουντιαλ της Βραζιλίας με την εθνικη ομαδα της Ονδουρας,ενω δεν θα πρεπει να ξεχναμε και το επιθετικο δύδυμο της ομαδας τον 19χρονο Aleksadar Mitrovic και τον 26χρονο Matias Suarez. 

Η Αντερλεχτ μπορει να αποδυναμώθηκε την μεταγραφικη περίοδο αλλα αυτο δεν σημαινει ότι θα δεν θα παρουσιαστει δυνατή και φετος. Οι νεαροι ποδοσφαριστες της, πήραν πολλες συμμετοχες πέρσυ και φέτος αναμενουμε να εμφανιστουν ακομα πιο δυνατοι ενώ όλο και καποιος καινουργιος πιτσιρικας θα ξεπεταχτει και φέτος οπως ξεπεταχτηκε περσυ ο Tielemans. Ενώ να μην ξεχνάμε ότι δεν εχει κάνει στην ουσια ακομα ουτε μια μεταγραφή γεγονος που σίγουρα θα αλλάξει μεχρι και το περας της μεταγραφικης περιοδου.

Προβλεψη του Blog: Πιθανη καταταξη: 1η με 2η θεση
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου