Αφιερωμα στην Jupiler Pro League '14-'15 : Στανταρ Λιεγης

Σαν στοιχηματικο μπλογκ που ασχολειται με το Βελγικο ποδοσφαιρο επιβάλλεται να κάνουμε ενα αφιερωμα στις ομαδες που απαρτίζουν την φετινη Jupiler Pro League. Επομενως ξεκινώντας από σήμερα για τις προσεχεις μερες θα μπουν στο μικροσκοπιο μας όλες οι ομαδες του πρωταθλήματος, με τις μεταγραφες που ήρθαν και που φυγαν, με τα δυνατα τους σημεια καθως και με προβλεψη μας για το ποια θεση βλέπουμε να καταλαμβανει στην τελικη καταταξη του πρωταθλήματος. Έχει ηδη πραγματοποιηθει μια αγωνιστική αλλα δεν προκειται να ασχολήθουμε κανονικά τουλαχιστον τις 3 πρωτες αγωνιστικές, μεχρι να δουμε τι "καπνο φουμαρει" καθε ομαδα!


Σήμερα λόγω και του ματς του Παναθηναϊκου μεσα στην Λιεγη θα παραβλέψουμε την σειρα που λέει ότι καθε αφιερωμα σε πρωταθλημα ξεκινάει απο τον πρωταθλητη και θα ξεκινήσουμε με την Στανταρ Λιεγης.

  • Στανταρ Λιεγης 2014-15 - Περιμένοντας τις μεταγραφες  
Ο Guy Luzon ήταν σχετικα αγνωστος όταν κατεφτασε στην Λιεγη πέρσυ το καλοκαίρι και λίγοι πιστευαν ότι θα μπορουσε να συμπληρωσει τα παπουτσια των προκατόχων του Michel Preud'homme, Jan Boskamp και του γνωστου μας απο την θητεια του στον ΠΑΟΚ Laszlo Boloni. Και όμως παρ'ολη την αμφισβητηση που υπήρχε στο προσωπό του μπόρεσε και πήρε την Στανταρ από το χέρι και την οδήγησε στην πρώτη θεση του πρωταθλήματος στην κανονικη διαρκεια του πρωταθλήματος συγκεντρωνοντας με 82 βαθμους και εχοντας διαφορα 10 βαθμων απο την 3η Αντερλεχτ και 8 βαθμους απο την 2η Κλαμπ Μπριζ. Όμως στα play off επαθε κακλάζ με αποτελεσμα να χασει το πρωταθλημα απο την Αντερλεχτ η οποια φορμαρίστηκε την πιο καταλληλη περίοδο. 

Θα λειψoυν τα γκολ του Βatshuayi φετος 
Στο μεταγραφικό μέτωπο τωρα, μπορουμε να πούμε ότι η Στανταρ αποδυναμωθηκε σε σχεση με πέρσυ. Της εφυγαν ο αμυντικος μεσος William Vainquer (36 συμμετοχες -1 γκολ -1 ασσιστ) για την Λοκομοτιβ Μοσχας φερνοντας 5,3 εκατομύρια ευρω στα ταμια της Στανταρ, o Daniel Opare (39 συμμετοχες - 4 ασσιστ) το βασικο δεξι μπακ που πήγε σαν ελευθερος στην Πόρτο, ο κεντρικος αμυντικος Κanu (27 συμμετοχες -2 γκολ) ο οποιος εκμεταλλευτηκε ενα αρθρο του Βελγικου δικαιου και αγορασε τα δικαιωματα του απο την ομαδα, μενοντας μ'αυτον τον τροπο ελευθερος (λεγεται οτι ενδιαφερεται η Αντερλεχτ για την αποκτηση του) και last but not least το μεγαλό αστερι της περσινης ομαδας ο επιθετικος Michy Batshuayi (49 συμμετοχες - 23 γκολ και 8 ασσιστ) ο οποιος απο φετος θα αγωνιζεται με τα χρωματα της Μαρσειγ μια μεταγραφη που εβαλε αλλα 7 εκατομυρια ευρω στα ταμεια της Στανταρ. Eνω λέγεται ότι υπάρχει και προταση περιπου στα 8 εκατομύρια ευρω για τον διοσκουρο του  Batshuayi στην επίθεση τον Imoh Ezekiel (48 συμμετοχες - 15 γκολ -12 ασσιστ) απο ομαδα του Καταρ.

Πάμε σ'αυτους που ήρθαν τωρα. Στην θεση του δεξιου μπακ σαν αντι-Opare αποκτηθηκε ο 22χρονος Martin Milec της Mαριμπορ. Σαν αντικατασταης του Kanu στο κεντρο της αμυνας ήρθε ο 27χρονος Jorge Teixeira της Ζυριχης σαν ελευθερος. Για το κεντρο αποκτηθηκε ο 23χρονος Adrien Trebel απο την Ναντ ενω πριν απο λίγες μερες αποκτηθηκε από την Σελτικ αντι του ποσου των 1,32 εκατομυριων λιρών ο 20χρονος επιθετικος Tony Watt ο οποιος αγωνιζόταν περσυ δανεικος στην  Λιρς και πραγματοποιησε ενα πολύ καλο πρωταθλημα εχοντας σε 18 συμμετοχες 9 γκολ και 3 ασσιστ (ενω ειχε και 3 συμμετοχες με την φανελα της Σελτικ στην αρχη της αγωνιστικης σεζόν, χωρις να σκοραρει καποιο γκολ).
To γκολ του Τοny Watt εναντιον της Μπαρτσελόνα το '11

H γκρινια όμως των φιλαθλων της Στανταρ δεν σταματα καθως πιστευουν ότι ο μεγαλομετοχος τους δεν δίνει την πρέπουσα σημασια στην ομαδα της Λιεγης και ασχολειται περισσοτερο με τις αλλες ομαδες τις οποιες εχει στην κατοχή του (Τσαρλτον και Ουιπεστ). Μαλιστα φωνάζουν καθως πιστευουν ότι ο Yoni Buytens (35 συμμετοχες με την φανελα της Στανταρ περσυ) δεν θα επρεπε να δοθει δανεικος στην ομαδα της Τσαρλτον καθώς και ότι ο νεοαποκτηθεις Ανγκολεζος επιθετικος με βελγικο διαβατηριο και συμμετοχες σε ολες τις μικρες εθνικες του Βελγιου Igor Vetokele (35 συμμετοχες - 15 γκολ -2 ασσιστ με την φανελα της Κοπενχαγης πέρσυ) για τον οποιο η ομαδα της Τσαρλτον εδωσε 2,65 εκατομυρια λίρες για την αποκτηση του, θα ήταν καλυτερο να αγωνιζεται με τα χρωματα της Στανταρ και όχι με αυτα της Τσαρλτον.

Παρόλα αυτα ομως η ομαδα της Λιεγης παραμένει αξιομαχη. Oι πιτσιρικαδες Julien De Sart και Dino Arslanagic βελτιωνονται και θα συνεχισουν να βελτιωνονται οσο περναει ο καιρος. Eπίσης λίγες ομαδες εχουν τερματοφύλακα σαν τον Kawashima και αριστερο μπακ του επιπεδου του Van Damme. Eνω όσο παραμένει στην ομαδα ο Ezekiel βοηθουμενος απο τον μεσοεπιθετικο Carcela η ομαδα της Στανταρ θα είναι καλα και μεσοεπιθετικά. Μένει μόνο να δουμε πόσο γρηγορα θα ενσωματωθουν στην ομαδα και θα αφομοιώσουν τα συστημα οι νεες μεταγραφες για να μπορεσουμε να δουμε τι ψάρια θα πιασει η φετινη Στανταρ Λιεγης. 

Προβλεψη του Blog: Πιθανη καταταξη: 2η με 4η θεση


Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου