Περι κοκκινων διαβολων ο λογος...




Κατ'αρχήν να σας χαιρετήσω και να ξεκινήσω με κάποιες σκέψεις που έχω σχετικά με την εθνική ομάδα του Βελγίου,που είναι κατά πολλούς το μεγάλο αουτσαιντερ του μουντιάλ.

Έχοντας δεί το πρώτο ματς κόντρα στην Αλγερία μου έχουν μείνει κάποια ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με το κατά πόσο αυτή η ομάδα ειναι έτοιμη για το άλμα.
Αναγνωρίζω οτι ήταν πρεμιέρα και οι παίχτες μπορεί να είχαν κάποιο άγχος,δεδομένου οτι θεωρουνται και το φαβορι του ομιλου. Η αληθεια ειναι οτι περιμενα να δω περισσοτερα πραγματα απο τα "τρομερά μωρά" του Βίλμοτς. Έστω και αν (κατά τη γνώμη μου τυχερά) γύρισαν το παιχνίδι, δεν με έπεισαν οτι είναι σε θέση να επιβληθούν κόντρα σε ισχυρότερους αντιπάλους.
Σίγουρα αυτή η ομάδα και αυτή η φουρνιά των Βέλγων ποδοσφαιριστών διαθέτει αρκετό ταλέντο. Απο μόνο του όμως αυτό δεν αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Περιμένω να δώ αν αυτοί οι παίχτες έχουν και την προσωπικότητα για μεγάλα πράγματα.
Ίσως να μην τους ταιριάζει ο ρόλος του φαβορί και μπορεί μετά τους ομίλους παίζοντας πιο ελεύθερα να φανούν πιο επικίνδυνοι.
Μένει να φανεί αν στην πορεία δικαιώσουν το παρατσούκλι τους και ξεπεράσουν τους προκατόχους τους, τους πραγματικούς κόκκινους διαβολους της δεκαετίας του 80.
Της πραγματικά χρυσής φουρνιάς του Βέλγικου ποδοσφαίρου, με μεγάλους ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία.
Ποδοσφαιριστές όπως ο Ζαν Μαρι Πφαφ, ο Μισελ Πρεντομ, ο Ερικ Γκερετς, ο Φρανκυ Φαν Ντερ Ελστ, ο Στεφαν Ντεμολ, ο τεράστιος Γιαν Κελεμανς, ο σπουδαιος Εντζο Σιφο, ο Μαρκ Ντεγκρυζ, ο Λουκ Νιλις και τόσοι άλλοι
Ένα Βέλγιο που έχασε το Ευρωπαικό του 80 στον τελικό απο τη Δ.Γερμανία, και αποκλείστηκε στο μουντιάλ του 86 στον ημιτελικό απο την Αργεντινή του ασταμάτητου και σε εκείνο το ματς Ντιεγκο Μαραντόνα.
Και ακόμα οι Βέλγικες ομάδες είχαν αξιοπρόσεκτη παρουσία και τρόπαια και στα Ευρωπαικά κύπελλα εκείνης της εποχής. Η Μπριζ το '78 έχασε τον τελικό του πρωταθλητριών απο τη Λίβερπουλ 1-0, η Αντερλεχτ πήρε το κυπελλούχων το '76, το '78 και το '83 το ουέφα, η Μαλίν πήρε το κυπελλούχων το '88, και η Σταντάρ Λιέγης το έχασε το '81 από την Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη.
Μένει λοιπόν να δούμε αν αυτή η νέα φουρνιά θα ξεπεράσει τον πήχη που ειχαν βάλει εκείνοι οι σπουδαίοι παιχτες και γράψει και αυτή τη δική της ιστορία.

Share on Google Plus

About caniggia

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου